Close
Login to Your Account
Snowmobile Fanatics - Snowmobile Forum - Powered by vBulletin

97 Ski doo Formula Z 583

This is a discussion on 97 Ski doo Formula Z 583 within the The Performance Tuning Shop forums, part of the Snowmobiles category; sled worked fine after cleaning the carbs and installed new fuel pump. after a 10 min ride stopped the sled and let it sit for ...

Results 1 to 6 of 6

Thread: 97 Ski doo Formula Z 583

  1. #1
    Polaris all the way
    is 98 XC700
     
    97SKS700's Avatar
    Member #
    25006
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    46
    sled worked fine after cleaning the carbs and installed new fuel pump.
    after a 10 min ride stopped the sled and let it sit for awhile and now it cant start
    and fuel pump is spitting out gas everytime i pull the motor. and it has a blue color coming out the fuel pump. and i run straight gas not mixed... any ideas on what i should check...

  2. #2
    Senior Member
    is Plowing snow
     
    TeamNFG's Avatar
    Member #
    12443
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Gitten'sno Alberta
    Posts
    2,221
    your sled may be flooded, filled the crank full of fuel, and you are getting the mixed fuel into the fuel pump through the impulse line.

  3. #3
    Polaris all the way
    is 98 XC700
     
    97SKS700's Avatar
    Member #
    25006
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    46
    when i pulled the plugs out this morning and pulled it over i had gas spraying out the sparkplug holes... any thoughts?

    Quote Originally Posted by TeamNFG
    your sled may be flooded, filled the crank full of fuel, and you are getting the mixed fuel into the fuel pump through the impulse line.
    thanks ill take a look at it..

  4. #4
    Senior Member
    is Plowing snow
     
    TeamNFG's Avatar
    Member #
    12443
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Gitten'sno Alberta
    Posts
    2,221
    I think your carb cleaning was not very succesfull if you are that flooded. How did you actually clean your carbs?
    I'm guessing your fuel needle is allowing fuel to free flow into your engine.

  5. #5
    Polaris all the way
    is 98 XC700
     
    97SKS700's Avatar
    Member #
    25006
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    46
    fixed the problem.. drained the gas from motor . cleaned the carbs once again and it run pretty fine after that....thanks TeamNFG

  6. #6
    Senior Member
    is Plowing snow
     
    TeamNFG's Avatar
    Member #
    12443
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Gitten'sno Alberta
    Posts
    2,221
    Nice work ;-)

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •