Snowmobile Fanatics banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
2,573 Posts
None yet...need more specifics... could be carbs, core engine, clutch...let us know...
 

·
Registered
Joined
·
11,943 Posts
Hmm, sounds like you need to clean out the carbs or it could be a clutch problem but it really sounds like the Main Jets are clogged. Does it idle alright and then when you hit the throttle it just boggs right away?
 

·
Registered
Joined
·
58 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Well I have already rebuilt the cars and replaced the main and polit jets. And it has good compression in both cylinders. And will ilde fing untill i put it full throttle and the rpm get to five grand
 

·
Registered
Joined
·
4,322 Posts
secondary clutch not shifting out? thats what it sounds like to me pull the driven clutch off and apart and clean and replace any worn parts. How high does the belt ride above the sheeves of the secondary clutch?
 

·
Registered
Joined
·
3,063 Posts
ideas of how to make it faster? porting, pipes, clutch work, gearing but those are all expensive...the cheapest way is to replace all the worn drive pieces making sure everything turns freely and get the carbs tuned correctly
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
I recently sold a 87 400 and my sled did the same thing, these are some things I replaced. New Clutches , New Carbs, rebuilt engine, and still had the problem rev it up and it would run fine , start off and it would fall flat on its face. The only thing I didnt replace was the (CDI Box) so check this first. good luck .
 

·
Registered
Joined
·
23 Posts
similar thing happened to me, fule line vent hose was kinked, try taking it off, also check to see that the hose inside the fueal tank hasn't fallen off or youll be running on fumes with half a tank
 
1 - 10 of 10 Posts
Top